HOJICHA PUDINGAS SU CHIA SĖKLOMIS

PORCIJŲ SKAIČIUS: 2

PARUOŠIMO LAIKAS: 10 MIN.

ŠALDYMO LAIKAS: 1-3 VAL.

Hojicha pudingas su chia sėklomis

Hojicha pudingas su chia sėklomis. ©JAPONISKAZALIA.LT

Hojicha pudingas su chia sėklomis

Hojicha pudingas su chia sėklomis – skanus ir sveikas desertas visai šeimai. 

Hojicha arbatos lapeliai yra skrudinti keptuvėse apie 200 °C temperaturoje ir iš karto atvėsinti. Skrudinimas leidžia kofeinui sublimuoti, dėl ko arbatoje nesijaučia kartumo. Dėka savo švelnaus skrudintų kaštonų ir kakavos skonio Hojicha arbata yra labai mėgstama vaikų ir vyresnio amžiaus žmonių.

Kadangi šios arbatos milteliai yra rudi o užpilas oranžinės spalvos, ji neatrodo kaip typiška žalioji arbata. 

 

INGREDIENTAI PUDINGUI:

  • 400 ml kokosų, migdolų arba kito mėgstamo augalinio pieno – atšaldyto (geriausiai palikti šaldytuve per naktį)
  • ¼ šauštelio klavo/agavos ekstrakto
  • ½ šaukštelio Hojicha milteliaių 
  • ¼ stiklinės chia sėklų

PAGARDINIMUI:

  • maltas cinamonas
  • riešutai (migdolai, graikiški riešutai arba kiti miegstami riešutai)

PARUOŠIMAS:

  1. Sumaišykite mikseriu atšaldytą kokosų pieną ir klavo/agavos ekstraktą iki vientisos masės. Įdėkite HOJICHA miltelių ir CHIA sėklų ir gerai sumaišykite. 
  2. Į stiklines sudėkite CHIA pudingą ir palikite šaldytuve mažiausia 1 valandai. 
  3.  Pagardinkite riešutais, Hojicha milteliais arba cinamonu.
  4. Skanaus!

 

DAUGIAU RECEPTŲ:

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂