MATCHA PANAKOTA SU VYŠNIŲ ŽELE
TINKA VEGANAMS
PORCIJŲ SKAIČIUS: 3
ŠALDYMO LAIKAS: 4 VAL.
PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MIN.
Matcha panakota su vyšnių žele. ©JAPONISKAZALIA.LT
Matcha panakota su vyšnių uogiene
Panakota ( panna cotta), iš italų kalbos reiškia, „virta grietinėlė”. Matcha panakota su vyšnių uogiene tai yra labai lengvas ir burnoje tirpstantis desertas.
Šiam veganiškam receptui naudojau Agar-Agar miltelius (augalinis želatinos pakaitalas, pagamintas iš raudonųjų jūros dumblių). Lengvai jį naudoti nes greitai sustingsta, skysčiui dar net nespėjus ataušti.
Pastabos: kokosų pienas iš savęs turi saldumo, todėl panakotos sluoksnio labai saldinti nereikia. Užteks kelių lašelių saldaus sirupo. Jei naudosite švežias vyšnias, želės sluoksnis bus maloniai rūgštus. Jei mėgstate saldesnius desertus, į vyšnių sluoksnį galite įdėti agavos sirupo.
INGREDIENTAI:
PANAKOTA:
- 400 ml kokosų pieno
- 30 ml šilto vandens
- 1 šaukštelis Matcha kulinarijai miltelių
- agavos arba klevų sirupo (pagal skonį)
- 1 pakelis Agar-Agar miltelių (augalinis tirštiklis)
- mėtų lapų dekoracijai (nebūtina)
VYŠNIŲ ŽELĖ:
- 150 ml švežių vyšnių be kauliukų arba vyšnių uogienės (iš jų 50 ml palikite dekoracijai)
- 1/2 šaukštelio Agar-Agar miltelių
- 50 ml karšto vandens
- mėtų lapų dekoracijai
PARUOŠIMAS:
- Nedideliame įndelyje sumaišykite pusę kokosų pieno, Agar-Agar, agavos arba klevų sirupą pagal skonį ir lietai maišydami pašildykite kol užvirs ir Agar-Agar visiškai ištirps.
- Nuimkite nuo ugies, įpilkite likusį kokosų pieną ir gerai išmaišykite. Palikite, kad atvėstų.
- Mažame keramikiniame dubenėlyje bambukine šluotele gerai suplakite Matcha miltelius su šiltu vandeniu. Jei neturite bambukinės šluotelės galite panaudoti elektrinį latte maišytuvą.
- Matchos mišinį įpilkite į atvėsintą kokosų pieno mišinį. Gerai sumaišykite.
- Supilstykite pagamintą masę į stiklinius įndelius ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (apie 2 val).
- Pašildykite 50 ml vandens su Agar-Agar milteliais, kol milteliai visiškai ištirps ir gerai sumaišykite su vyšniomis arba vyšnių uogiene (apie 50 ml vyšnių palikite dekoracijai).
- Paruoštą vyšnių masę įpilkite į įndelius su panakota. Dekoruokite metų lapais ir palikite šaldytuve, kad sustingtų.
- Skanaus!
MATCHA
NE TIK MADINGAS GĖRIMAS
Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂