OBUOLINIAI KEKSIUKAI SU MATCHA

PORCIJŲ SKAIČIUS: 6

PARUOŠIMO LAIKAS: 10 MIN.

KEPIMO LAIKAS: 20 MIN

Obuoliniai keksiukai su Matcha

Obuoliniai keksiukai su Matcha. ©GreenofJAPAN

Obuoliniai keksiukai su Matcha

Obuoliniai keksiukai – tai puikus skanėstas pusryčiams ar užkandžiams.  Jie purūs ir paprastai pagaminami. Laukiate svečių, paruoškite iš anksto – galima laikyti net 3 dienas šaldytuve.

Geriausia, kad obuolys nebūtų saldus. 

INGREDIENTAI:

Keksiukų tešlai:

1 stiklinė miltų

¼ stiklinės rudo cukraus

½ šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelis Matcha miltelių

1/8 šaukštelio druskos

½ stiklinės migdolų pieno (arba kito augalinio pieno)

½ stiklinės smulkintų migdolų

2 šaukštai sviesto (arba kokosų aliejaus)

½ didelio obuolio (geriausia, kad obuolys nebūtų saldus)

Trupininiam topingui:

½ stiklinės smulkintų migdolų

¼ stiklinės rudo cukraus

1 šaukštas sviesto (arba kokosų aliejaus)

keksiukai su matcha

Obuoliniai keksiukai su Matcha. ©GreenofJAPAN

PARUOŠIMAS:

  1. Pasiruoškite popierines keksiukų kepimo formeles ir sutepkite riebalais, pvz aliejumi.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (viršus ir apačia).
  3. Dubenėlyje sumaišykite sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius, cukrų, smulkintus migdolus, Matcha miltelius ir druską).
  4. Į sausus ingredientus įpilkite migdolų pieną, ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
  5. Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į tešlą. Išmaišykite, kad obuolių gabalėliai pasiskirstytų tolygiai.
  6. Dubenėlyje paruoškite trupininį topingą – sumaišykite rudąjį cukrų, smulkintus migdolus ir ištirpintą sviestą. Išmaišykite.
  7. Tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami jas beveik iki viršaus. Pabarstykite paruoštais trupiniais.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Kepimo laikas gali skirtis, priklausimai nuo orkaitės tipo. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu dantų krapštuku – ištrauktas iš keksiukų vidurio jis turi būti švarus, neaplipęs tešla.
  9. Skanaus 🙂

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂