OBUOLINIAI KEKSIUKAI SU MATCHA
PORCIJŲ SKAIČIUS: 6
PARUOŠIMO LAIKAS: 10 MIN.
KEPIMO LAIKAS: 20 MIN
Obuoliniai keksiukai su Matcha. ©GreenofJAPAN
Obuoliniai keksiukai su Matcha
Obuoliniai keksiukai – tai puikus skanėstas pusryčiams ar užkandžiams. Jie purūs ir paprastai pagaminami. Laukiate svečių, paruoškite iš anksto – galima laikyti net 3 dienas šaldytuve.
Geriausia, kad obuolys nebūtų saldus.
INGREDIENTAI:
Keksiukų tešlai:
1 stiklinė miltų
¼ stiklinės rudo cukraus
½ šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis Matcha miltelių
1/8 šaukštelio druskos
½ stiklinės migdolų pieno (arba kito augalinio pieno)
½ stiklinės smulkintų migdolų
2 šaukštai sviesto (arba kokosų aliejaus)
½ didelio obuolio (geriausia, kad obuolys nebūtų saldus)
Trupininiam topingui:
½ stiklinės smulkintų migdolų
¼ stiklinės rudo cukraus
1 šaukštas sviesto (arba kokosų aliejaus)
Obuoliniai keksiukai su Matcha. ©GreenofJAPAN
PARUOŠIMAS:
- Pasiruoškite popierines keksiukų kepimo formeles ir sutepkite riebalais, pvz aliejumi.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (viršus ir apačia).
- Dubenėlyje sumaišykite sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius, cukrų, smulkintus migdolus, Matcha miltelius ir druską).
- Į sausus ingredientus įpilkite migdolų pieną, ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
- Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į tešlą. Išmaišykite, kad obuolių gabalėliai pasiskirstytų tolygiai.
- Dubenėlyje paruoškite trupininį topingą – sumaišykite rudąjį cukrų, smulkintus migdolus ir ištirpintą sviestą. Išmaišykite.
- Tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami jas beveik iki viršaus. Pabarstykite paruoštais trupiniais.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Kepimo laikas gali skirtis, priklausimai nuo orkaitės tipo. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu dantų krapštuku – ištrauktas iš keksiukų vidurio jis turi būti švarus, neaplipęs tešla.
- Skanaus 🙂
MATCHA
NE TIK
MADINGAS GĖRIMAS
Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂