„Green of Japan” Yame KUKICHA KARIGANE
€11.00
„Green of Japan” Yame KUKICHA karigane
Kukicha (茎茶,) – pagaminta iš šakelių ir kotelių, gaunamų iš Gyokuro ir Kabusecha arbatų gamybos.
Savybės: Minkšto saldaus skonio, švelnaus aromato. Mažai kofeino, pasižymi mažiau sutraukančiu saldesniu („umami”) skoniu. Tinka visai šeimai.
Regionas: Yame, Fukuokos prekektūra
Svoris: 50 g
Turime
Aprašymas
„Green of Japan” Yame KUKICHA karigane
Kukicha (茎茶, ang. „twig tea”, „stem tea”, „stalk tea”) arbata pagaminta iš šakelių ir kotelių, gaunamų iš arbatų auginamų šešelyje (Gyokuro, Kabusecha) gamybos.
Subtilus minkštas saldus skonis, su žolės ir gėlų nata, švelnus aromatas.
Labai mažai kofeino, aukštas L-teanino kiekis. Dėl didelio amino rugščių, vadinamų L-teaninu kiekio, Kukicha pasižymi mažiau sutraukančiu saldesniu („umami”) skoniu. Tinka visai šeimai.
Regionas: Yame, Fukuokos prefektūroje, kuris garsėja dėl labai aukštos arbatos auginimo bei gamybos.
Kas yra KUKICHA?
Jei manote, kad Kukicha neatrodo, lyg būtų pagaminta iš lapelių, kaip kitos japoniškos arbatos – Jus teisūs!
Kukicha arbata gaminama iš šakelių ir kotelių, kurie yra išimami iš lapelių kitų arbatų gamybos procese. Šakelės ir koteliai atskiriami nuo lapelio minkštos dalies, kuri naudojama aukštos kokybės arbatų, tokių kaip Gyokuro, Kabusecha ir Sencha, gamybai.
Pavadinimas „Kukicha” yra labai bendras terminas. Galutinis skonis priklauso nuo to, kurios arbatos lapelių dalys yra panaudotos.
Karigane (雁が音茶)/Shiraore
Karigane – tai pavadinimas, skirtas aukščiausios kokybės Kukicha arbatai. Karigane arbata gaminama iš šakelių ir kotelių, gaunamų iš šešėlyje auginamų arbatų (Gyokuro ir Kabusecha). Karigane skonis gaivesnis su aukštu amino rūgščių (L-teaninas) kiekiu, kurie arbatai duoda saldumo („umami”).
Priklausomai nuo regiono, aukštos kokybės Kukicha arbatai gali būti naudojamas „Shiraore” pavadinimas.
Boucha (棒茶)
Boucha – tai pavadinimas skirtas Kukicha arbatai, kuri gaminama skrudinant stiebus, šakeles ir kotelius, kol jie tampa raudonai rudos spalvos. Gaminimo procesas labai panašus į Hojicha arbatos. Gaunama arbata yra minkšto saldaus skonio, švelnaus riešutų aromato.
KUKICHA – skonis
Kukicha arbata yra minkšto saldaus skonio, švelnaus aromato. Dėl didelio amino rugščių, vadinamų L-teaninu, kiekio Kukicha pasižymi mažiau sutraukančiu saldesniu („umami”) skoniu.
L-teaninas yra gaminamas arbatkrūmio šaknyse ir iš ten per stiebus transportuojamas iki lapelių. Paverstas saulės šviesa, L-teaninas yra transformuojamas į katechinus, kurie duoda arbatai kartumo. Kadangi stiebai gauna daug mažiau saulės nei lapeliai, L-teanino kiekis juose išlieka didesnis. Rezultate, Kukicha pasižymi mažiau sutraukančiu saldesniu („umami”) skoniu.
KUKICHA – nauda sveikatai
Didelis L-teanino kiekis daro teigiamą įtaką nervų sistemai ir smegenų veiklai.
L-teaninas didina neuromediatorių, tokių kaip GABA (gama-amino sviesto rūgštis), dopaminas ir serotoninas, koncentraciją, o dėl jų sintezės smegenyse atsiranda budraus atsipalaidavimo jausmas, puiki nuotaika ir gera savijauta. Taip pat yra vadinamas „Feel good” amino rūgštimi, kadangi atpalaiduoja kūną ir protą. Tūkstančius metų Zen vienuoliai naudojo žaliąją arbatą, kad išlaikytų proto budrumą ilgos meditacijos metu.
Paruošimo būdas:
- Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos.
- Niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Arbatžoles užpilkite virintu ir atvėsintu iki reikiamos temp. vandeniu. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau).
- Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą. Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai, o pati arbata turės daugiau kartumo.
- Kadangi naudojame aukščiausios kokybės rūšinę žalią arbatą, tos pačios arbatžolės gali būti užplikomos tris kartus (kiekvieną kartą pritraukimo laiką prailginkite 15 sek.)
Arbatos lapelių kiekis: 4 g
Vandens kiekis: 150 ml
Vandens temperatura: 80 C
Laikas: 1 min.
Daugiau informacijos apie tai kaip teisiklingiai paruošti žalią arbatą rasite čia: KAIP TINKAMAI PARUOŠTI ARBATĄ
Bendraukime Facebook
Papildoma informacija
Svoris | 50 g |
---|