„Green of Japan” žalioji arbata GYOKURO

16.0031.00

„Green of Japan” žalioji arbata GYOKURO

Savybės: išskirtinis daržovių ir žolių saldus skonis. Atpalaiduoja kūną ir protą, nuramina, pagerina koncentraciją. Pilna antioksidantų: padeda išlaikyti širdies sveikatą bei apsaugoti nuo vėžio.

Augalo veislė (ang. cultivar) – Yabukita, pavasario derliaus

Regionas: Shizuoka

Aprašymas

„Green of Japan” žalioji arbata GYOKURO

 Gyokuro (玉露) tai yra viena iš kilniausiu iš visų japoniškių, o kartais ir visų pasaulio žaliųjų arbatų. Vertinama yra dėl savo išskirtinio daržovių ir žolių saldaus skonio ir sveikatos savybių.

 

Augalo veislė (ang. cultivar) – Yabukita, pavasario derliaus

Regionas: Shizuoka

 

Unikalus gaminimo procesas

Apie tris savaitės iki derlių arbata yra uždengiama specialiu bambukinių stogu, kad apsaugoti ją nuo vidurdienio saulės. Augant šešėlyje, arbata gamina daugiau chlorofilo lapelyje, kurių spalva dėl to tampa tamsiai žalia.

Trumpai (apie 15-20 sek.) įkaitant lapelius naudojant karštus vandens garus sustabdoma yra oksidacija o žalia lapų spalva, lengvas aromatas ir šviežias skonis išlieka.

Būdingą Gyokuro arbatai saldų skonį didžiąją dalimi lemia amino rūgštys, vadinamas L-teaninu, gaminamas krūmelio šaknyje, kuris toliau pereina į lapelius. Auginimas šešėlyje neleidžia L-teaninui, konvertuotis į katechiną, kuris duoda arbatai kartumą. Šis junginys sustiprina skonį, vadinamą „umami“ arbatoje ir prideda saldumo. Iš visų žalių arbatų, GYOKURO arbatoje yra daugiausiai L-teanino.

Nors ir katechinai yra galingi antioksidantai, be galo naudingi sveikatai, jų kiekis turi būti balansuotas dėl L-teanino kiekio.

 

Kodėl GYOKURO arbata tokia naudinga mūsų sveikatai?

Gyokuro japoniska zalia arbata

♥  Proto budrumas 

Gyokuro arbatos krūmai yra auginami šešėlyje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, todėl Gyokuro arbata pasižymi dideliu kofeino kiekiu. Tačiau jis veikia mūsų organizmą kitaip nei kofeinas kavoje. Taip yra dėka amino rūgščių, vadinamų L-teaninu, kuris kartu su kofeinu veikia kaip naudingas stimuliatorius. Aukštas energijos lygmuo išlieka ilgiau bei nėra būdingo kavai širdies plakimo. Tūkstančius metų Zen vienuoliai naudojo žaliąją arbatą, kad išlaikytų proto budrumą ilgos meditacijos metu.

L-teaninas didina neuromediatorių, tokių kaip GABA (gama-amino sviesto rūgštis) – dopamino ir serotonino koncentraciją, o dėl jų sintezės smegenyse atsiranda atsipalaidavimas, puiki nuotaika ir gera savijauta. L-teaninas taip pat yra vadinamas “Feel good” amino rūgštimi, kadangi atpalaiduoja kūną ir protą.

 

♥  Vėžio prevencija

Gyokuro arbatoje gausu bioaktyvių medžiagų, vadinamu „polifenoliais„. Mažo molekulinio svorio polifenoliai – katechinai, o ypač EGCg (epigallocatechin gallate), yra dešimtis kartų stipresni antioksidantai nei vitaminai C ir E. Moksliniai tyrimai įrodė polifenolių naudą onkologinių lygių prevencijai ir vystymuisi: turi įtaką imuniteto korekcijai, veikia uždegimą, stabdo vėžinių ląstelių mitybą, slopina fermentų skatinančių vėžio atsiradimą, veiklą. Katechinai apsaugo organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio organizmui.

 

♥  Širdies sveikata

Didelis žalioje arbatoje katechinų kiekis, kurie kaip stipriausi antioksidantai padeda sumažinti kraujagyslių ir širdies ligų, kaip širdies smūgis, insultas, riziką. Nesaldintos Gyokuro arbatos gėrimas padeda sumažinti kraujospūdįreguliuoti cukraus kiekį kraujyje bei pašalinti toksinus iš organizmo.

Šia arbata taip pat padeda sumažinti cholesterolio, vadinamo LDL (mažo tankio, arba „blogojo“) kiekį. Polifenoliai blokuoja cholesterolio absorbciją žarnyne ir skatina jo išsiskyrimą organizme.

 

♥  Dantų sveikata

Žaliojoje arbatoje yra gausu antioksidantų vadinamų polifenoliais, kurie padeda kovoti su bakterijomis sukeliančiomis dantenų ligas ir tuo pačiu apsaugo nuo nemalonaus burnos kvapo. Jos taip pat padeda apsaugoti nuo burnos vėžio.

 

Paruošimo būdas:

  1. Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos.
  2. Niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Arbatžoles užpilkite virintu ir atvėsintu iki reikiamos temp. vandeniu. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau).
  3. Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą. Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai, o pati arbata turės daugiau kartumo.
  4. Kadangi naudojame aukščiausios kokybės rūšinę žalią arbatą, tos pačios arbatžolės gali būti užplikomos tris kartus (kiekvieną kartą pritraukimo laiką prailginkite 15 sek.)

Arbatos lapelių kiekis: 6 g

Vandens kiekis: 60 ml

Vandens temperatura: 50-60 C 

Laikas: 2.5-3 min.  

Daugiau informacijos apie tai kaip teisiklingiai paruošti žalią arbatą rasite čia: KAIP TINKAMAI PARUOŠTI ARBATĄ

 

Bendraukime Facebook

 

 

Papildoma informacija

Svoris 100 g
Svoris

100 g, 50 g

Jums taip pat gali patikti…