SAUSAINIAI SU ARBATA MATCHA
PORCIJŲ SKAIČIUS: 8
PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MIN
ŠALDYMO LAIKAS: 30 MIN.
KEPIMO LAIKAS: 15-20 MIN.
Sausainiai su arbata Matcha.
Sausainiai su arbata Matcha
Skanūs, gražūs ir itin paprastai pagaminami – ko daugiau norėti iš sausainių?
Mėgaukitės popiete su šiais traškiais, sviestiniais, žaliosios arbatos sausainiais su Matcha milteliais. Unikalus Matcha skonis sausainiuose yra stebėtinai džiuginantis!
JUMS REIKĖS:
- 240 g miltų
- 2 arbatinių šaukštelių Matcha arbatos miltelių kulinarijai (truputi palikti dekoracijai)
- 170 g sviesto (pašildyto)
- 120 g cukraus pudros
- truputį druskos
- 2 kiaušinio trynių
- 50 g migdolų drožlių arba kitų mėgstamų riešutų (pagal skonį)
PARUOŠIMAS:
1. Dubenėlyje sumaišyti miltus su Matcha milteliais.
2. Pašildytą sviestą maišyti plaktuvu su cukrumi, kiaušinio tryniais ir druska kol gausis vientisa masė.
3. Į masę po truputį pilti miltų mišinį bei riešutus, ir labai gerai išmaišyti. Kada tešla pasidarys tiršta, minkyti rankomis.
4. Paruoštą tešlą padalinti į dvi dalis ir iš kiekvienos suformuoti pailgą ritinį (skersmuo apie 4 cm). Ritinius suvynioti į maistinę plėvelę ir 30 min laikyti šaldytuve. Tešlą galima paruošti iš vakaro ir kitą dieną kepti.
5. Tešlos ritinius aštriu peiliu supjaustyti į 7 mm storumo griežinėlius.
6. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
5. Sausainius dekoruoti Matcha milteliais arba cukraus pudra. Skanaus!
Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂